02 december 2018

Första advent. Första adventsljuset tänds. Ett av det sköna med december månad är att man får leva med de många ljuspunkterna – i granen, i adventsstakarna, i utomhusbelysningen. Och så småningom leder advent fram till julen med religiösa högtider, firande, presenter, och för de flesta lite ledighet.

En ljuspunkt i radiologin är internets framväxt. Där den tryckta litteraturen i böckernas värld står för översikt, uppslagsmöjligheter, balans i stoffets innehåll och en möjlighet att lätt förstå mängden av det som behöver kunnas står internets sökmöjligheter för det omedelbara, för snabba sökningar för att få tips om diagnoser och att snabbt kunna hitta frakturklassifikationer.

Internet innehåller så mycket. Det är svårt att hitta det som är riktigt bra, och det är svårt att inse vad som är dåligt eller rentav fel. Dagens tips gäller bra internetsidor för den muskuloskeletala radiologen där diagnoser och översikter sammanfattas på ett bra sätt. Vi återkommer senare med länkar till föreningar, tidskrifter, frakturklassifikationer och annat.

Hjälp till i kommentarsfälten med att bidra med fler bra länkar som så småningom kan ställas samman i en längre lista!